ULTIMA ORA! Klaus Iohannis: „Suntem departe de a putea spune că s-a terminat pandemia”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, că ”avem o şansă să terminăm cu această pandemie, dacă ne vaccinăm” şi a făcut un apel către români să se vaccineze, atunci când le va veni rândul.

”Suntem, cum se spune, pe un platou. Asta înseamnă că numărul de persoane care sunt găsite nou îmbolnăvite într-o zi este aproximativ egal cu numărul de persoane care se fac bine, care scapă de boală.

În acelaşi timp, putem să observăm că la secţiile de Terapie Intensivă numărul de internaţi este în uşoară scădere, însă suntem departe de a putea spune că s-a terminat pandemia. În consecinţă, respectaţi restricţiile, purtaţi mască, distanţare, respectaţi toate măsurile care sunt în vigoare”, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă.

”Guvernul a prelungit chiar începând de astăzi este în vigoare o nouă stare de alertă pentru o lună de zile.

Nu au fost introduse restricţii noi, dar, din cauza evoluţiei, nici nu s-a putut renunţa la restricţiile în vigoare”, a mai afirmat preşedintele.

”Avem, pe de altă parte, o campanie de vaccinare, care, aşa cum am spus de la început, merge din ce în ce mai departe,  numărul de doze de vaccin creşte de la o lună la alta,în acelaşi fel creşte şi numărul centrelor în care se face vaccinare.

Avem o şansă. Avem o şansă să terminăm cu această pandemie, dacă ne vaccinăm.

Vă invit pe toţi să mergeţi, să vă vaccinaţi, atunci când vă vine rândul, fiindcă doar aşa vom putea să terminăm această pandemie”, a mai precizat Iohannis.