Restaurantele, cinematografele si salile de fitness din Arad se inchid

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Arad a decis, marti, inchiderea restaurantelor, cafenelelor care functioneaza in interiorul cladirilor, a salilor de jocuri de noroc si a cinematografelor din orasul Arad si din alte localitati din judet.

Decizia a fost luata dupa ce incidenta cumulata a cazurilor de Covid in ultimele 14 zile a depasit pragul de 1,5/1.000 locuitori.

Astfel, autoritatile au decis suspendarea activitatii cu publicul, pe o durata de 7 zile, incepand de miercuri si pana in 20 octombrie, a tuturor restaurantelor si cafenelelor, care functioneaza in interiorul cladirilor, din urmatoarele localitati: Arad, Chisineu-Cris, Curtici, Iratosu, Livada, Socodor, Simand, Varadia de Mures, Varfurile, Vladimirescu si Zerind.

„Exceptie fac restaurantele si cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare, exclusiv pentru clientii cazati in aceste unitati.

Operatorii economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, pot functiona in regim take away (la pachet), drive in, room – service si livrare la client”, se arata in decizia CJSU Arad.

De asemenea, in localitatile respective se suspenda, tot pentru 7 zile, si activitatea cu publicul a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, in toate spatiile in care exista aparate, inclusiv cazinouri.

„Exceptie fac spatiile in care functioneaza pariuri si loterii, in care se comercializeaza bilete (fara utilizarea aparatelor pentru jocuri de noroc), cu respectarea regulilor de distantare fizica si a masurilor de igiena sanitara”, se mai arata in decizie.

Totodata a fost suspendata activitatea cu publicul in cinematografe, institutii de spectacole si/sau concerte, in sali de sport si in unitati in care au loc activitati de pregatire fizica, in sali de fitness si aerobic, precum si in sali de evenimente, situate in interiorul cladirilor, pe o durata de 7 zile, in localitatile respective.

Autoritatile au decis si suspendarea activitatii in piete, cu exceptia zonelor in care se comercializeaza produse agroalimentare.