Se suspendă plata facturilor! Legea a trecut de Parlament

Un proiect de lege care prevedere suspendarea plății facturilor la gaz, electricitate, apă-canal, salubritate, internet și telefonie a trecut de Parlament. Legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial pentru a putea intra în vigoare.

Se suspendă plata facturilor! Legea a trecut de Parlament

Camera Deputaților a adoptat vineri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede amânarea pe o perioadă de 3 luni a plății facturilor la toate utilitățile. Este vorba despre facturile la gaz, electricitate, apă-canal, salubritate, internet și telefonie, potrivit cancan.ro

Proiectul a fost iniţiat de PSD, ALDE şi Pro România.

Art. 4.- (1) La cererea beneficiarului, persoană fizică afectată direct sau indirect de măsurile impuse de autoritățile competente, pe perioada stării de urgență sau a operatorului economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile.

(2) La expirarea perioadei de 3 luni menționate la alin.(1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.
Totodată, contribuabilii operatori economici ar urma să nu plătească dobânzi sau penalităţi de întârziere pentru perioada în care plata acestor utilități este amânată.