Raed Arafat, anunț după creșterea numărului de cazuri noi: „Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”

Raed arafat trage un semnal de alarmă după ce ieri România a înregistrat un nou record de cazuri noi: 889. Secretarul de stat a anunțat că pot fi implementate noi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor, însă care sunt menite să stopeze răspândirea noului coronavirus.

Raed Arafat, anunț după creșterea numărului de cazuri noi: „Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”

Șeful DSU i-a avertizat din nou pe români că cifrele vor fi în continuă creștere dacă măsurile nu vor fi respectate. Deși duminică numărul de cazuri va fi cel mai probabil unul scăzut, Raed Arafat anunță că tendința este una de creștere.

„Din păcate, numărul deceselor va continua să fie ridicat și poate să crească. Noi nu vedem însă decesele în cifre seci, fiecare deces este un om, este tată, mamă, rudă. Ca să protejăm populația și să reducem numărul, soluția este respectarea regulilor pe care unii încearcă în continuare și foarte intens să le batjocorească”, a declarat secretarul de stat pentru Libertatea.

Raed Arafat susține că  atacurile, dar și curentul de negare sunt intense în ultima perioadă și din această cauză oamenii încep să își piardă încrederea în autorități. Acest lucru nu duce decât la o răspândire mai accentuată a noului tip de cronavirus, având în vedere că tot mai mulți români refuză să respecte principalele reguli.

Arafat spune că trendul este unul crescător, chiar dacă duminică va fi un număr de cazuri mai scăzut. „De regulă, în weekend, numărul testelor și trecerea lor în registre sunt reduse, dar trendul este crescător și ne așteptăm la creșteri. Trebuie să învățăm de la ce au pățit alții, dar curentul de negare și de atacuri existente este intens și, din păcate, populația crede, pentru că citește ce scrie pe rețelele de socializare, fără să verifice originea informației, plus că vedem fake-news-uri în fiecare zi”.