Poliția Siguranța Școlară va fi înființată în România. Despre ce este vorba

Poliția Siguranța Școlară va fi înființată în România.

Anunțul cu privire la asta a fost făcut marți, 8 septembrie, de către Marcel Vela, Ministrul de Interne care a semnat ordinul de înființare.

Ministrul a ținut să precizeze că siguranța în școli este o prioritate a Guvernului.

Poliția Siguranța Școlară va fi înființată în România. Despre ce este vorba

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a semnat marți ordinul de înființare a Poliției Siguranța Școlară care va funcționa în cadrul Poliției Române.

Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti organizaţi la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi a inspectoratelor de Poliţie din fiecare judeţ.

Această structură va avea rolul de a asigura protecția și siguranța elevilor, precum și a cadrelor didactice.

Conform cu spusele ministrului Vela, Poliția Siguranța Școlară va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolilor, cât şi în proximitatea acestora.

„Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ”, a mai precizat ministrul Vela.

Această nouă structură din cadrul Poliției Române, va coopera cu școlile și cu autoritățile locale și va acționa împreună cu celelalte structuri ale MAI pentru a combate infracționalitatea juvenilă, traficul de persoane și traficul de dorguri.

Vela a declarat că siguranța în instituțiile de învățământ este o prioritate a Guvernului încă de la începutul mandatului și că, prin această nouă structură, a fost concretizată.