ONU, avertisment dur pentru omenire! Urmează să ne confruntăm cu o nouă criză

Pandemia de coronavirus are tot mai multe efecte negative asupra omenirii.

Reprezentanții ONU nu au vești prea bune despre ceea ce ne poate aștepta în viitor. Pe lângă criza epidemiologică, o alta ne bate la ușă și ne poate afecta grav viața.

ONU, avertisment dur pentru omenire! Urmează să ne confruntăm cu o nouă criză

Omenirea întâmpină tot mai multe probleme din cauza pandemiei de coronavirus. Pe lângă cele existente deja, decese, îmbolnăviri, pierderea locurilor de muncă sau prăbușirea economiei, o alta este pe cale să ne afecteze viața.

Reprezentanții ONU transmit că în următoarea perioadă ne-am putea confrunta cu o criză alimentară. Țările sărace ar fi cel mai mult afectate, informează Digi 24.

Potrivit lui Agnes Kalibata, raportor special al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), am putea ajunge într-un astfel de punct din cauză că alimentele de bază au ajuns să aibă prețuri din ce, în ce mai ridicate, iar oamenii nu și le mai pot permite. Foametea și sărăcia vor fi mai evidente în 2021, decât în 2020, mai spune el.

„Lanţul de aprovizionare cu produse agroalimentare s-a redus din cauza COVID-19. Hrana a devenit mai scumpă şi, în unele regiuni, complet inaccesibilă. Aprovizionarea cu mâncare va fi o problemă mult mai complicată în 2021 comparativ cu 2020.

Principalul impact (al pandemiei) a fost asupra pieţelor agroalimentare. Restricţiile şi lockdown-ul impus de autorităţi au determinat închiderea acestor pieţe, decizii care i-au afectat pe fermieri şi agricultori.Suntem într-o cursă contra-cronometru.

Anul acesta ne confruntăm cu o ameninţare mai mare, deoarece economiile ţărilor s-au restrâns.”, a spus Agnes Kalibata, raportor special al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi fost ministru al Agriculturii din Rwanda.