O ELEVĂ DE NOTA ZECE DIN GORJ A RĂMAS ÎNSĂRCINATĂ LA DOAR 13 ANI. TOȚI AU ÎNLEMNIT CÂND AU AFLAT CINE A LĂSAT-O GRAVIDĂ

O comunitate din județul Gorj a fost șocată la aflarea veștii că o elevă eminentă și înstărită a rămas gravidă la doar… 13 ani. Părinții au mers la școală și au discutat cu profesorii, spunând le-au spus că ei o vor susține pe fată pentru ca aceasta să păstreze copilul. Totodată, părinții au declarat că doresc ca fata să își continue studiile.  Surpriza cea mai mare a venit atunci când s-a aflat și cine este tatăl copilului.

La scurt timp după ce a împlinit vârsta de 14 ani, secretul copilei s-a aflat. Părinții elevei de clasa a VII-a – Liceul Tehnologic din Roșia de Amaradia – au discutat cu directarea unității de învățământ și cu diriginta elevei această situație. Bineînțeles, conducătorii școlii au informat Poliția despre situația elevei, iar tânărul de 22 de ani care a lăsat-o însărcinată va fi cercetat pentru sex cu un minor.

Elevă foarte bună la învățătură

Ilona Tița – unității de învățământ – a declarat că eleva este foarte bună la învățătură, având doar note de 9 și 10 și provenind dintr-o familie cu posibilități materiale. Bărbatul cu care fata a rămas gravidă are 22 de ani și este chiar unul dintre angajații tatălui ei.

“Mama fetei a sunat diriginta, pe domnișoara Mihaela Aniniș, și i-a spus că fiica ei este gravidă în lună mai mare și nu poate face întrerupere de sarcină, spunându-i că familia este de acord ca fata să păstreze sarcina iar ea să își termine școala. Fata, de altfel, este o elevă foarte foarte bună, este liniștită, cuminte și nu se aștepta nimeni la asta. Provine dintr-o familie bună, băiatul locuiește în vecini, are 22 de ani. Am vorbit cu șeful de post din Roșia de Amaradia care mi-a spus că poliția se va autosesiza deoarece fata e minoră iar băiatul este major și chiar dacă familiile se înțeleg fapta nu poate fi negată”, a declarat directoarea.

”Este regretabil”

Directoarea liceului mai spune că tot ceea ce s-a întâmplat este regretabil, dar spune că fata, cu certitudine, nu va abandona școala.

”Este regretabil că aceste lucruri se petrec în școala noastră, dar eleva este una eminentă care cu siguranță nu va abandona școala. Mama acesteia s-a angajat că o ajută în creșterea copilului și ea nu va întrerupe școala. Este păcat că, iar, liceul din Roșia de Amaradia ajunge să fie implicat în acest scandal, după cel de luna trecută cu cei doi elevi filmați în depozitul școlii. Chiar am discutat cu primarul situația și vorbeam că am fost la un concurs național la Vâlcea și ne-am clasat pe locul doi dar aceste rezultate vor fi umbrite de astfel de incidente”, a declarat directoarea liceului din Roșia de Amaradia, Ilona Tița, relatează gorjeanul.ro.

Pe de altă parte, tatăl copilului s-a dovedit a fi… înțelegător și a declarat că își va susține fata, în continuare.

“Ce să facem acum, băiatul este din sat de la noi, lucrează cu mine la firma mea. Nu e caz de dosar penal că ei se înțeleg. Băiatul are 22 de ani iar fata a împlinit pe 10 aprilie, 14 ani. Da, noi am informat școala ca fata este gravidă, că o vom susține dar nu e caz de dosar penal. Eu nu sunt de acord ca problema să ajungă la Tribunal. Noi ne cunoaștem, îi susținem și vom face tot posibilul ca situația să nu ajungă la instanță”, a mărturisit Cosmin Toodor, tatăl fetiței.

Cazul s-a petrecut în primăvara anului trecut, iar minora a împlinit, anul acesta, 15 ani.