Noi măsuri împotriva Covid-19! Guvernul limitează programul teraselor, iar purtarea măștilor în aer liber devine obligatorie

Ludovic Orban aduce la cunoștință noi măsuri împotriva Covid-19.

Guvernul limitează programul teraselor, iar purtarea măștilor în aer liber devine obligatorie în anumite zone.

Guvernul ar putea să emită noi măsuri de protecție împotriva Covid-19 pentru a evita răspândirea excesivă a virusului.

Premierul Ludovic Orban declară că marți, în ședința cu CNSU, se vor face propunerilede rigoare pentru ca miercuri seara acestea să fie adoptate.

Printre măsurile de prevenție se regăsesc purtarea măștilor și în aer liber, în locuri aglomerate, dar și limitarea programului teraselor și cluburilor.

Aceste măsuri se discută a fi impuse doar în anumite locuri, unde riscul de infectarea este mai ridicat.

Astfel, masca în aer liber trebuie purtată în locuri aglomerate.

De asemenea, distanțarea socială pe plaje va fi aplicată tuturor, chiar și membrilor aceleiași familii, făcând excepție copiii.

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național.

De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban.

Astfel de zone supraaglomerate pot fi falezele, piețele sau târgurile, iar hotărârile ce privesc noi măsuri vor fi adoptate la nivel local.

„Știm foarte clar că există anumite tipuri de activități.

De exemplu pe faleză, în Galați sau Brăila e o asemenea aglomerație, interacțiunea e foarte apropiată și singura soluție pentru reducerea riscului este purtarea măștii.”, a spus Ludovic Orban.