Klaus Iohannis a semnat decretele! Deciziile au apărut deja în Monitorul Oficial. Anunțul Administrației Prezidențiale

A semnta decretele!

Președintele Klaus Iohannis a semnat încă de joi o serie de decrete importante, însă anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială tocmai astăzi, 12 februarie, după ce deciziile au apărut deja în Monitorul Oficial.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, trei decrete importante prin care a acordat titlul de “Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” pentru trei cetățeni români, după ce la începutul lui februarie a retras acest ordin pentru 16 persoane.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretele prin care a acordat titlul de “Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” domnului Duminică Vasile, doamnei Iordake Camelia, domnului Paraschiv Marian şi domnului Cazan Gabriel”, a anunțat Administrația Prezidențială vineri, într-o informare oficială.

Conform Legii, titlul se acordă în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru cei care au fost răniţi în luptele pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989. 

Titlul de Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 se conferă şi celor care au fost reţinuţi în perioada 16-22 decembrie 1989 ca urmare a participării la acţiunile pentru victoria revoluţiei, precum şi celor care, în perioada 16-25 decembrie 1989, s-au remarcat prin fapte deosebite în lupta pentru victoria revoluţiei.