Cum reușește Germania să oprească răspândirea coronavirusului. Nemții au recurs la o metodă drastică

Germania este a cincea cea mai afectată țară din Uniunea Europeană de pandemia de coronavirus. De la începutul declanșării pandemiei și până în acest moment, nemții au înregistrat peste 78.000 de cazuri de îmbolnăviri, și 940 de decese.

Deși numărul cazurilor de îmbolnăviri este foarte mare, bilanțul deceselor este unul mic comparativ cu Italia sau Spania. Acest lucru se datorează faptului că Germania se luptă cu toate ”armele” pentru a stopa răspândirea virusului ucigaș din China.

Un prim pas și cel mai important în lupta cu virusul COVID-19 este acela că Germania efectuează până la 500.000 de teste pe săptămână, conform unui medic din Berlin.

„Principalul motiv pentru care Germania înregistrează atât de puţine decese în raport cu numărul de cazuri confirmate poate fi explicat prin faptul că avem multe rezultate de laborator. (…) Facem 500.000 de teste săptămânal în Germania’, a declarat medicul Christian Drosten, de la Spitalul Universitar Charite din Berlin, conform zf.ro.

De asemenea, Heyo Kromer, directorul Spitalului Universitar Charite din Berlin, a menționat faptul că în Germania testarea persoanelor a început cu mult înaintea altor țări.

Tot medical Christian Drosten a precizat faptul că la ei în țară funcționează foarte bine și rețeaua de laboratoare unde sunt realizate testele. Aceasta a contribuit într-un procentaj foarte mare la organizarea unui sistem de testare la scară largă. Totodată, pentru o și mai bună funcționare, peste 500 de milioane de euro urmează să fie investiți în dezvoltarea legăturilor dintre spitale și laboratoare.

Loading...