Cea mai tare veste a momentului despre VIRUS. Se anunță sfârșitul pandemiei?

Pandemia de coronavirus face ravagii pe întreg globul de mai bine de șapte luni de zile.

Totuși, situația s-ar putea schimba radical după ultima informație primită.

Potrivit Yonhap, suntem din ce în ce mai aproape de uciderea virusului după ce compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion susţine că o substanţă pe care a dezvoltat-o s-a dovedit a fi eficientă în tratamentul împotriva COVID-19 şi a anunţat luni că va realiza noi studii clinice asupra acesteia, informează agerpres.

Substanţa, denumită CT-P59, va fi administrată unui număr de circa 1.000 de persoane, inclusiv pacienţilor asimptomatici şi celor care au intrat în contact cu pacienţi cu COVID-19.

În ceea ce privește efectuarea noilor teste clinice, acestea ar urma să aibă loc după ce compania a finalizat cu succes prima fază a studiilor clinice pe 32 de voluntari sănătoşi care nu au contractat coronavirusul.

Totodată, de menționat este faptul că, separat, CT-P59 se află în prezent în faza a doua şi a treia a studiilor clinice atât în Coreea de Sud, cât şi în străinătate.

Faza a doua este în lucru

De asemenea, potrivit sursei citate, în prezent, compania desfăşoară faza a doua a studiilor clinice de testare pe aproximativ 300 de persoane cu simptome uşoare şi severe ale virusului, ceea ce va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19 şi siguranţa sa generală.

Faza a treia a studiilor clinice va fi realizată pe aproximativ 720 de persoane pentru a vedea dacă substanţa este eficientă împotriva infecţiilor virale, potrivit gigantului farmaceutic.

Compania Celltrion a declarat că, în afară de Coreea de Sud, a solicitat studii clinice pentru CT-P59 în Statele Unite, România şi alte trei ţări ca parte a eforturilor sale continue de a găsi mijloace de tratament viabile pentru a combate pandemia de COVID-19.