Ce se întâmplă cu noul an școlar: ”Pregătim o ordonanță de urgență”

Ministrul Educației Monica Anisie a declarat în cursul acestei dimineți că se pregătește o ordonanță de urgență care va reglementa învățământul online.

În cadrul dezbaterii online care a avut tema ”Deschiderea anului școlar și universitar”, Ministrul Educației a făcut un anunț important.

„Acum pregătim o ordonanţă de urgenţă în care să reglementăm acest tip de învăţare online.

Pregătim şi un proiect de lege pentru completarea şi modificarea Legii 55 privind unele măsuri privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

De ce este necesară această modificare? Pentru că trebuie să venim cu o măsură clară referitoare la descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi direcţiilor de sănătate publică.

Prin urmare, avem o modificare referitoare la articolul 38 care va avea următorul cuprins: activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor în unităţile de învăţământ se pot suspenda la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului şcolar judeţean şi aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a anunţat Monica Anisie, marţi la o dezbatere online.

Monica Anisie: „Prin în Legea 55, la articolul 27, ni se impuneau restricţii referitoare la angajare”

„Prin în Legea 55, la articolul 27, ni se impuneau restricţii referitoare la angajare. S-a modificat şi vă mulţumim pentru faptul că aţi modificat articolul 27, însă modificarea nu prevedea decât posibilitatea angajării pe posturile didactice, deci numai pentru profesori, şi am deblocat numai titularizarea pentru profesori, nu şi angajarea pentru personal nedidactic de care avem atâta nevoie în aceste momente.”