Avertismentul unui meteorolog!

Iarnă polară în România. De săptămâna viitoare ninge
În urma valului de căldură neobișnuit din ultimele două săptămâni, cel mai probabil vom fi loviți chiar din luna noiembrie de un vortex polar. Asta pentru că masele de aer cald care ajung spre poli vor împinge aerul rece, în acest fel formându-se ceea ce specialiștii numesc vortex. Cu toate că frigul se va instala brusc în țară, trecând de la valori de 20 de grade la 2-3 și chiar la minus 5 grade în timpul nopților, meteorologii nu pot face deocamdată o prognoză privind vremea de Crăciun.

Mateescu de la ANM anunță o iarnă cu zăpezi abundente, iar ninsorile vor apărea treptat, la munte, începând de miercurea-joia viitoare și se vor extinde și în zonele depresionare, în special în județe din Transilvania, în Bucovina și Moldova.

Meteorolog: Temperaturi negative neobișnuite pentru luna noiembrie
„Faptul că în noiembrie este posibil să avem temperaturi negative nu este neobișnuit în țara noastră. În mod obișnuit sunt lapovite și ninsori, ceea ce prevestește venirea iernii în România. Chiar dacă per ansamblu lunile de iarnă au avut în general un caracter blând pe temperaturi, asta nu înseamnă că iernile în România nu pot avea episoade de vreme severă pe viscol și zăpada care să aducă și ger cu valori sub -20 de grade, chiar și în zonele mai joase de relief”, a declarat Elena Mateescu la România TV.