Amenintare fara precedent la adresa Romaniei. Germania face acuzatii grave: „Vom lua masuri”

Declaratiile halucinante din ultima perioada ale unor lideri PSD s-au auzit pana in Germania, care deja a inceput sa trasnmita mesaje cu subinteles catre cei care conduc Romania astazi. Prin vocea ambasadorului Germaniei, Cord Meier-Klodtnemtii s-au aratat nemultumiti cu privire la afirmatiile unor politicieni romani pe care le-au catalogat drept defaimatoare la adresa minoritatii germane.

„Sunt total inacceptabile, iar Guvernul ar trebui sa se delimiteze de ele”, a declarat diplomatul la o dezbatere despre rolul minoritatii germane la Biblioteca Centreala Universitara.

„Minoritatile mai indeplinesc si o alta functie importanta in Europa noastra. Ele cladesc punti intre Romania si tari ale lor de origine. In ceea ce ne priveste pe noi, tocmai acest rol de punte al minoritatii germane a fost in centrul aniversarii a 25 de ani de la semnarea tratatului de prietenie. Ne-a onorat acest rol si ni l-am asumat. In acest context si in special in acest an special aniversar, recentele afirmatii defaimatoare ale unor inalti politicieni la adresa minoritatii germane sunt total inacceptabile. Sunt foarte recunoscator (…) ca ministrul Afacerilor Externe a respins cu fermitate aceste defaimari, cu prilejul vizitei ministrului federal de externe”, a spus ambasadorul Germaniei, citat de mediafax.ro.

Loading...