Adio, șomaj tehnic după 15 mai! Ce se întâmplă cu angajații rămași fără activitate

Întrebarea de pe buzele tuturor este cum va arăta România după 15 mai, atunci când este anunțată o relaxare a măsurilor luate împotriva pandemiei. Un lucru este clar: plata șomajului tehnic nu va mai fi suportată de stat, lăsând în aer soarta sutelor de mii de angajați rămași fără activitate.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat însă că Guvernul lucrează deja la un alt set de măsuri pentru a veni în sprijinul celor aflați în șomaj tehnic. Chiar dacă momentan nu au fost anunțate măsuri concrete, Alexandru a menționat încheierea unui „parteneriat” între stat și angajator.

Ce se întâmplă cu șomerii tehnici

Vineri, printr-o intervenție telefonică, Violeta Alexandru a explicat că Guvernul lucrează la un pachet de măsuri care să îi ajute pe angajatori să reintroducă salariații în activitate, gradual.

„Este de presupus că nu în toate sectoarele activitatea va reveni la normalul de dinainte de criză dintr-odată. Statul să fie lângă aceste economii care încearcă să-şi revină. Statul ar putea contribui, alături de angajator, este un parteneriat pe care statul îl face cu angajatorii, şi va fi orientat către aceste sectoare cu potenţial şi acele sectoare cu privire la care sunt toate elementele pentru reluarea activităţii gradual, dar reluarea activităţii spre binele economiei, spre binele angajaţilor”, a spus ministrul Muncii, la Digi24.

Parteneriatul dintre stat și angajatori va avea la centru măsuri de natură financiară, însă se iau în considerare și programe de reconversie profesională pentru cei rămași fără loc de muncă fără a fi în șomaj tehnic.