A MURIT VIOREL BUCURAȘ

Este doliu în lumea medicală, a murit unul dintre cei mai apreciați medici urologi din România.

Loading...

La sfârșitul săptămânii trecute s-a stins din viață Viorel Bucuraș.

După o lungă suferință medicul și-a găsit liniștea. Chinurile pentru el au început încă din anul 2014, când în luna septembrie a făcut un stop cardiac, în timp ce îi făcea unui pacient o ecografie, la Clinica de Urologie a Spitalului Județean din Timișoara. Totul s-a întâmplat rapid și surprinzător, medicul nu avusese probleme anterioare de sânătate. Chiar cu o săptămână înainte fusese gazda unui congres internațional de endourologie.

În urma episodului tragic i-au fost depistate probleme neurologie.

loading...

Așa a început o serie de ”pelerinaje” prin spitale: o clinică din Germania, apoi mai multe unități medicale din România. Din păcate, nimic nu a mai funcționat pentru Viorel Bucuraș, care a decedat săptămâna trecută. „Vio a plecat azi dimineață, după o lungă suferință ce l-a ținut legat de pat mai bine de patru ani. Nu mai era cel pe care vi-l amintiți, plin de viață, energic și glumeț. A plecat de atunci în fiecare zi câte puțin. Astăzi s-a eliberat. Drum lin, tată!”, a scris fiul său, Ioan Bucuraș, pe Facebook.

Viorel Bucuraș, o carieră strălucită.
Viorel Bucuraș a fost un medic urolog de excepție. El a efectuat unele din primele intervenții chirurgicale cu ajutorul roboților în medicina românească, în premiră națională a făcut operații noi de prostată, după ultimele tehnici din lume. Medicul Viorel Bucuraș a organizat consultări cu specialiști naționali și internaționali, congrese pe tematici urologice și a făcut numeroase intervenții inovative, în premieră națională.

Loading...