O doctoriţă a murit de COVID-19! Deşi era pensionară a ales să revină și să lupte în prima linie

COVID-19 a făcut încă o victimă în rândul cadrelor medicale din România. Un medic de la Spitalul Judeţean Mavromati din Botoşani, infectat cu COVID-19, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Dan Nechifor, prefectul judeţului Botoşani a declarat că medicul era confirmat cu COVID-19 şi că în urmă cu câteva zile fusese transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Primul deces al unui cadru medical din România din cauza infecției cu noul coronavirus a fost raportat în 7 aprilie.

Mariana Andrioaie, medic primar de medicină internă și consilier județean PSD, în vârstă de 68 de ani, a fost răpusă de COVID-19. Avea contract part-time cu spitalul, fiind deja pensionară și ar fi putut rămâne acasă, să renunțe la activitatea profesională. A ales să meargă în continuare pentru a-și ajuta colegii și pacienții la gărzi și așa a ajuns să fie ea însăși o victimă a COVID-ului, după ce s-a infectat în spital. A fost internată la începutul săptămânii trecute pe secția de Terapie Intensivă, starea sa fiind din ce în ce mai gravă. Medicul suferea de diabet zaharat și cardiopatie hipertensivă.

Primele probe pentru cadrul medical au fost recoltate în data de 24.03, iar rezultatul a ieșit negativ. În data de 19.04, se internează în secția infectioase Botosani, retestată în data de 20.04 cu rezultat pozitiv, transferată la Spitalul de Infectioase Iași în data de 24.04. Decesul a survenit în de 27.04, in jurul orelor 3.30.

”În acest weekend am funcţionat cu secţia de Terapie Internsiva la maxim. Din nefericire am avut patru decese şi tot din nefericire, o doctoriţă din Botoşani a murit. Toate persoanele care au decedat aveau peste 60 de ani şi prezentau multiple boli preexistente.” a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.