PROGRAMUL REDUS AL TERASELOR, APLICAT ÎN CAPITALĂ ȘI ÎN ALTE JUDEȚE? CE SPUNE LUDOVIC ORBAN DESPRE NOILE MĂSURI: „LE-AR FACE BINE OAMENILOR”

În contextul numărului mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus, Ludovic Orban a gândit noi măsuri pentru siguranța românilor.

Premierul României a abordat problema închiderii teraselor în mai multe județe din țară, pentru a se evita răspândirea epidemiei de COVID-19.

„Decizia de introducere a unor restricții privind orarul va funcționa pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terase.

E normal! Nu poți să impui un orar de lucru, adică să limitezi la ora 23.00 și pentru unii să permiți și pentru alții să nu permiți.

S-ar putea impune închiderea teraselor la ora 23.00 în județele cu răspândire mare a virusului, unde există risc de transmitere în comunitate a virusului, fiindcă se știe foarte clar că terasele după ora 23.00 se transformă în locuri de petrecere.

De altfel, le va face și bine oamenilor… „, a spus Ludovic Orban.

Măsura reducerii programului teraselor, adoptată în mai multe județe

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta
HOTĂRÂRE:

Art.1 (1) Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară
activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară
activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturiloralcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul
București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) intră în vigoare începând cu data de 02.08.2020
orele 12.00, se aplică pentru o perioadă de 14 zile și poate fi prelungită prin hotărâre a
Comitetului Național pentru Situații de Urgență.